Tur til Stevns – onsdag 8. august 2018

Vores HRSsenior Leif Valdemar Nielsen inviterede til et besøg på Stevns og vi blev sat stævne ved Stevnsfortet i det skønnest tænkelige vejr.

Stevnsfortet var tidligere en militærbase og Nato’s frontlinje mod øst. Vi blev guidet rundt først i terrænet og senere i det underjordiske fort. Det underjordiske fort består af 1,7 kilometer lange gange 18 meter under jorden. Besøget her var uhyre spændende og en fantastisk oplevelse.

Efter besøget på Stevnsfortet kørte vi til Højerup, hvor vi på traktørstedet Højeruplund spiste en velfortjent frokost.

Og så skulle vi igen strække ben. Den gamle halvt nedstyrtede Højerup Kirke blev besøgt. Om den fortælles, at den hver julenat flytter et hanefjed ind i landet, men det har dog ikke kunnet forhindre, at kirkens kor og en del af kirkegården styrtede i havet. Den resterende del af kirken er i dag sikret og fra balkonen er der en fantastisk udsigt over Østersøen og Stevns Klint, som nu er på UNESCO’s kulturarvsliste.

Tilbage i bilerne kørte vi til Rødvig – nærmere bestemt til Rødvig Havn, hvor vi budt velkommen af en af de lokale, som levende kunne fortælle os om udviklingen af havnen siden indvielsen 27. maj 1943.

Dagen sluttede af hos Leif og hans hustru Grethe, hvor vi blev trakteret med kaffe og det skønneste hjemmebag. Lidt leg skulle der også til – vi blev alle sendt rundt i den dejlige og yderst velplejede have for at gætte krydderurter.

Tak til Leif og Grethe for en pragtfuld dag på Stevns.