Tur til Køge – onsdag 2. august 2017

Onsdag 2. august 2017 gik turen til Køge, hvor 7 friske HRS-seniorer på Køge Station blev budt velkommen af Kirsten og Frank, som havde tilrettelagt en lærerig, interessant og pragtfuld oplevelse til os.

Første stop var et besøg i Køge Kirke. Herefter gik turen gennem Kirkestræde, hvor vi bl.a. så Danmarks ældste med nøjagtighed daterede bindingsværkbygning (opført 1727). På Køge Torv var der liv og glade dage – der var nemlig torvedag.

Herefter rundt i Køge med de skønne gamle bygninger, som Frank fortalte historien bag.

Img_0734 Img_0735 Img_0738 Img_0739 Img_0740 Img_0741 Img_0742 Img_0743 Img_0744 Img_0746 Img_0748 Img_0750

Uden mad og drikke dur helten som bekendt ikke. Sult og tørst fik vi rådet bod på hos Slagter Stig, hvor Kirsten og Frank havde reserveret bord til os. Efter en lækker frokost og øl fra det lokale bryggeri BRAUNSTEIN fortsatte vi byvandringen – nærmere bestemt i området omkring havnen. Her var mange nye tiltag i forbindelse med borgernes sociale liv allerede etableret, mens andet var ved at se dagens lys.

Img_0755

Vi havde vejret med os, men ingen af os havde badetøjet med, så vi måtte nøjes med at glæde os over synet af den nyetablerede og meget indbydende strand.

Kaffetørsten havde nu meldt sig. Efter en rundvisning i området med nybyggeri og hvor Kirsten og Frank har købt en pragtfuld lejlighed med havudsigt, blev vi bænket omkring et udsøgt kaffebord.

Img_0756 Img_0757 Img_0759 Img_0760 Img_0761

Sidst på dagen blev vi fulgt til toget efter en helt fantastisk dag i Køge. STOR tak til Kirsten og Frank for denne skønne og yderst veltilrettelagt dag.

 

Lad os spise noget lækkert sammen – onsdag 17. maj 2017

Så var det igen tid til at gå i køkkenet for at tilberede dagens menu:

  • Friske asparges med fjordrejser og fiskesauce (desværre var det ikke muligt at opdrive fjordrejer, så vi måtte ‘nøjes’ med jomfruhummer)
  • Kalvespidsbryst
  • Vaniljeis og rabarbersorbet

 

Lad os spise noget lækkert sammen – onsdag 22. februar 2017

De madglade seniorer mødtes allerede 22. februar 2017 for at tilberede endnu et lækkert måltid og hygge sig. Selvom der er uhyre travlt i køkkenet, er der altid tid til såvel snak som morskab – ja, det er det muntre køkken.

Menuen denne gang:

  • Cremet muslingesuppe m/friskekrydderurter – hertil bagt brød
  • Spansk gris a la Valencia m/ sauce Espanol
  • Flan m/druer samt 2 spanske oste

 

Lad os spise noget lækkert sammen – onsdag 23. november 2016

Denne onsdag var lidt ud over det sædvanlige, for vi lagde ud med at deltage i Marianns fødselsdagsreception.

Da vi havde smagt på de mange lækkerier, der blev budt på, lyttet til taler og hygget os med de øvrige gæster, fandt vi vej til “vores eget køkken”, hvor forberedelserne til et lækkert måltid tog sin begyndelse.

Menu:

  • Fasan med svampe, druer og rosenkål, ristede aspargeskartofler og portvinssaucer
  • Oste med kiks og knas