Udflugt til Helsingør

TIRSDAG 19. august 2014

gik HRS seniorklubbens efterårstur til Helsingør, hvor et spændende program sammensat af Bent Thalstrup ventede.

Efter samling på Helsingør Station gik vi i samlet flok til Helsingørs kongelige privilegerede Skydeselskab beliggende Stengade 46 – en fornem patriciergård i nyklassicistisk stil. Her viste Bent rundt og fortalte levende om Skydeselskabets historie og de forskellige lokaler, hvor ca. 200 bemalte skiver – skænket af afgåede fuglekonger og dommere – prydede væggene. Herudover fik vi et indblik i Skydeselskabets daglige virke.

Efter besøget i Helsingørs kongelige privilegerede Skydeselskab gik turen gennem Helsingørs forblæste gader til Naverhulen i Sct. Annagade, hvor vi på forskriftsmæssig vis blev budt velkommen. Formelt blev vi kollektivt registreret som ekstraordinære  medlemmer (kaldet besøgsmedlemmer) – medlemskabet gjalt kun  i det tidsrum, hvor vi opholdt os i klubbens lokaler.

Vi lagde ud med at spise en dejlig frokost i pragtfulde historiske omgivelser. Efter frokosten blev vi diverteret af en repræsentant for Naverhulen, som levende og humoristisk fortalte om Naverbevægelsens start i den tidlige middelalder og frem til i dag.

Men hermed sluttede vores besøg i Helsingør sandelig ikke. Bent guidede os en lille tur gennem Helsingør med bl.a. besøg i Brostræde, hvor der blev smagt på de berømmede Brostræde Is i de mest lækre og sprøde hjemmebagte vafler. Flødeisen er efter sigende lavet efter en hemmelig opskrift. Det siges også, at opskriften opbevares i en bankboks! Også en tur gennem det gamle Helsingør blev det til, inden vi fandt et hyggeligt sted til en kølig forfriskning inden hjemturen.

STOR TAK til Bent for en dejlig dag og et fantastisk arrangement.