Värnhemsskolan (tidligere Jörgen Kock Gymnasiet) – Malmö

I sidste uge – nærmere bestemt torsdag 22. maj 2014 – var HRS seniorklubben i Malmö på studietur.

Tak til Christian Beck for hans velvillige hjælp i forbindelse med planlægning og gennemførelse af denne tur, som gik til 

Värnhemsskolan (tidligere Jörgen Kock Gymnasiet)

Det gode vejr havde godt af os, hvorfor vi stille og roligt slentrede gennem et lunt og solbeskinnet Malmö. Da vi nåede frem, blev vi budt velkommen af Värnhemsskolans medarbejder Bertil Nilsson og vores rundvisning kunne begynde.

Värnhemsskolan har som langsigtet målsætning at blive en af Nordeuropas mest moderne skoler inden for hotel og restaurant. På Värnhemsskolan er der cirka 1.400 elever og personalet består af cirka 150 personer. Skolen tilbyder bl.a. uddannelse inden for følgende områder: kunst, handel- & administration, hotel- og restaurant, fødevare, landbrug, introduktionsuddannelse for nytilkomne elever, gymnasium for elever med indlærings-vanskeligheder samt voksenuddannelser.

På rundturen besøgte vi:

  • klasser, hvor vi talte med undervisere og elever
  • bibliotek
  • administration
  • elevkantiner
  • skolens forretning, hvorfra der bl.a. sælges bagervarer, dagens ret samt forskellige kødudskæringer (alle kan handle her)

Besøget sluttede i skolens a la carte restaurant, hvor skolens rektor hilste på. Som billederne viser, blev vi trakteret med den skønneste 3-retters frokost.

Det skønne vejr fortsatte og på vejen tilbage til Malmö Centralstation gjordes der holdt på Lilla Torg for en forfriskning og snak om dagens givende besøg på Värnhemsskolan.

En dejlig dag i det svenske var til ende og vi vente tilbage til København beriget med en dejlig oplevelse.